„Könyv-papír-olló” avagy a szegedi Karolinában jártunk

Iskolánk történetében először részt vett a szegedi Karolina Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium által megrendezésre került, országos angol és német versenyen, amelyen a két-két angolos és németes csapataink remekül helyt álltak.
Egy téli napon, 2018. március 2-án indultunk útnak a lelkes kis csapatainkkal. Diákjainknak előzetesen egy idegen nyelvű olvasmányt kellett feldolgozniuk, egy azt bemutató plakátot készíteniük. A nem túl kedvező időjárás ellenére szerencsésen megérkeztünk ezen a pénteki napon a napfény városába. A regisztrációt és a megnyitót követően a gyerekekre egy, a szövegértést és szövegalkotást mérő verseny feladatlap megírása várt. A szervezők egy kis édességgel kedveskedtek ez idő alatt a lelkes versenyzőinknek. Egy kis szusszanás után minden csapat bemutatta a 4-5 perces jelenetét, amely a kategóriájának megfelelő olvasmányon alapult. Ötödikes csapataink a „Heidit”, hatodikos fiaink a „A Ghost In Love and Other Plays”, míg hetedikes fiúcsapatunk a „A Cup of Kindness - Stories from Scotland” című műveket dolgozták fel.

A versenyt a következő végeredménnyel zárták csapataink:
Angol I. kategória: 9. hely: (Benedek Máté, Nagy Máté, Szabó Tamás, 6.C)
Angol II. kategória: 8. hely (Bujdosó Péter (7. D), Tóth Ákos, Vámos Norbert, 7. B)
Német I. kategória: 7. hely (Csontos Letícia, Gémesi Gabriella, Hajdrik Fanni, 5. B)
8. hely (Mészáros Gréta, Nagy Gréta, Szarvas Anna, 5. A)
 
A gyerekeket elismerés illeti a remek helytállásért és a kitartó felkészülési munkáért! Teljesítményükért mindenképpen dicséret illeti őket.
Kis csapataink egy kellemes délutánt töltöttek el, a versenyen jól érezték magukat, büszkeséggel töltött el minket a szereplésük. Remélhetőleg jövőre is elég bátrak lesznek ahhoz, hogy újra megmutathassák, mi mindenre képesek.
A versenyre elkísért minket egy kolléganőnk is, Nagyné Balogh Mária is, akinek ezúton is szeretnénk köszönetet mondani!
 
A csapatok felkészítő Tanárai, Drabantné Gyurgyik Györgyike és Mencel Mónika Szabina
Képek