HAT-19-01-0077 - Határtalanul

HAT-19-01-0077 - Határtalanul

2020-03-24
Adminisztrátor
16
574
„Székelyföld kincsei irodalmunk tükrében, Rákóczi nyomában”
 
Iskolánkban, ha lehet mondani, már „hagyománnyá” vált az erdélyi út, amit a Határtalanul pályázat keretében szervezünk.
2019. október elején a 7. évfolyam szerencsés tanulói részt vehettek ebben a projektben, melynek során 6 napon át bejártuk Erdély szép tájait.
A kirándulás alatt meglátogattuk Déva várát, a Vajdahunyadi várat, ahol szemet gyönyörködtető látványban volt részünk. Jártunk Segesváron, Székelyudvarhelyen, Korondon.  Emellett  körbe sétáltuk a Gyilkos tavat is, ahol szintén gyönyörű kilátásban volt részünk. Majd jó mély levegőt vehettünk a sóbányákban, ami óriási tereivel varázsolt el bennünket.
Természetesen a Békás-szorost sem hagytuk ki, ahol túráztunk. Ezen  helyeknek meglátogatása közben többször is megálltunk koszorúzni. A szállásunk Gyergyószentmiklóson volt, amely egy nagyon szép falu.
Ez a kirándulás életre szóló élménnyel gazdagította tanulóinkat, s a kísérőtanárokat egyaránt. A tanulmányi út során betekinthettünk a külhoni magyarság mindennapjaiba, lehetőség nyílt a velük való személyes beszélgetésre is. A program a közösség építése céljából is hasznos volt, s erősítette diákjainkban
a nemzeti összetartozás érzését.
Marton Mariann
 
Képek