Helytörténeti vetélkedő


Ebben az évben is május 31-én rendeztük meg a 7. és 8. osztály tanulóinak helytörténeti vetélkedőnket. Mivel Lajosmizse idén ünnepeli várossá válásának 25. évfordulóját, az egyik előzetes feladatban a csapatoknak azt kellett bemutatniuk, hogyan képzelik városunkat 25 év múlva.
A hét csapatot ebben a versenyben változatos feladatok elé állítottuk. Nem csak tárgyi tudásukról, a helytörténeti ismeretekről kellett számot adniuk, de jász motívumot is hímeztek, tussal a régi írásmódot is kipróbálták, patkót dobtak, táncot tanultak, sőt a verseny végén még kukoricát is morzsoltak.
Zsűrizésre Dr. Kürti Lászlót, a Miskolci Egyetem tanárát,  Kollár Csabát, a Mizsetáp Kft. ügyvezetőjét, Basky András polgármestert, Papp Klárát, a Móra Ferenc Általános Iskola könyvtárosát, Kiss Zoltánnét, a Kiss cukrászda üzletvezetőjét kértük fel.
A harmadik helyezést a  Mizsei kukacok nyerték el: Vámos Norbert, Mészáros Dorottya, Halász Dénes, Bujdosó Gergő.
Második helyezettek a Mizsei betonkeverők lettek: Nyilas Vendel, Belusz Ferenc, Deák Luca, Szarvas Fanni.
A győzelmet az Erős Pisták csapata mondhatta magáénak: Jászgulyás Dóra, Szabó Emese, Kátai Laura, Králik Dorka.
A győztesek jutalma ajándékutalvány volt.
Szőrös Zoltán, a JászLajosmizse c. internetes újság főszerkesztője különdíjat ajánlott fel a legjobb prezentáció készítőinek, melyet a Mizsei Betonkeverők csapata nyert el.
Az 5. és 6. évfolyam tanulóinak Kővágóné Kálmán Klára tanárnő háromfordulós versenyt szervezett. Két feladatlapot kellett az interneten kitölteni, majd egy településünk történetéhez kötődő tárgyat elkészíteni szabadon választott technikával.   A versenyen első helyezettje Rubos Panna (5.b), a második Terenyi Botond (5.f), a harmadik Czigány Dániel  (5.b)  lett.
 
Kovács Edit
 
 
 
 
Képek