Katasztrófavédelmi Ifjúsági versenyek sikeres sorozata

Katasztrófavédelmi Ifjúsági versenyek sikeres sorozata

2017. április 4-e előtt a Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Ált. Iskola „Mizsei Titánok” nevű csapata lelkesen készült a területi katasztrófavédelmi versenyre. Az előző évek tapasztalatai alapján gyakorlati és elméleti jellegű feladatokra is számítottunk. A csapat tagjai: Radva Erzsébet 7. c, Vén Anikó 8. c, Tóth Szabolcs 8. c, Rigó Márk 8. a, Takó Bence 7. c  osztályos tanulók képviselték iskolánkat. A verseny sikeresen zárult: A területi versenyen: 1. helyezést értünk el. Tovább jutottunk a megyeire. 8 nappal később, április 12-én még több felkészüléssel vágtunk neki a következő megmérettetésnek. A megyei fordulóban is Lajosmizse csapata bizonyult a legjobbnak, ott is 1. helyezést értünk el. Ismét tovább jutottunk, de immár az országosra, Bács-Kiskun megyét képviselve. Örömmel folytattuk a munkát. A következő versenyt az Országos Rendőr- és Tűzoltónap keretében rendezték Budapesten a Városligetben.  Április 22.-én szombaton reggel kezdődött. Különféle feladatokkal találkoztunk, a csapat itt is jól szerepelt. A Mizsei Titánok az Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyen 5. helyezést ért el. Szoros küzdelemben néhány ponttal elmaradva az elő helyezéstől, 22 csapat közül, általános iskola kategóriában.
Ne felejtsük el megemlíteni Kerekegyháza csapatát is, akik a Mizseikkel együtt küzdötték fel magukat az országosig, és a középiskolás korcsoportban, szintén Bács-Kiskun megyét képviselve 14.-ek lettek.
Rengeteg tapasztalattal, tudással és élménnyel gazdagodtunk, ezért szeretnénk megköszönni a lehetőséget, Besenyi Márta tanárnőnek, aki összekötőként segített bennünket.  A támogatást és a felkészítést a Lajosmizsei Önkormányzati Tűzoltóság tagjainak, és parancsnokának, Sánta Tibornak!
Lajosmizse, 2017. 05. 04.
                                                                                                                    (Vén Anikó 8. c)
Képek