Klímatudatos pályaművek

2021-03-04
Adminisztrátor
432

Összesen 341 pályamű érkezett be nyolc lajosmizsei, felsőlajosi és kecskeméti oktatási intézményből.

A Klímatudatosságot erősítő szemléletformálás Lajosmizsén című pályázat keretében január elejéig várták a helyi és a környékbeli intézmények óvodásainak, illetve az általános- és középiskolás diákjainak pályaműveit. A több mint fél év alatt összesen 341 pályamű érkezett be nyolc lajosmizsei, felsőlajosi és kecskeméti oktatási intézményből, melyek zsűrizését február elején tartották a városházán Basky András polgármester vezetésével. A zsűri 17 fiatalt díjazott öt különböző kategóriában, az általános iskolásoknak szóló díjátadót csütörtökön tartották a Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskolában. Basky András, Lajosmizse polgármestere köszöntötte a fiatalokat, akik értékes ajándékcsomagokkal gazdagodtak.

Az óvodai rajzpályázat helyezettjei Szabó Zselyke, Dobos Döníz, Homoki-Szabó Ármin és Bodnár Luca Hanga, a Meserét Lajosmizsei Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde óvodásai lettek.
Az általános iskolai alsó tagozatos rajzpályázaton a zsűri döntése alapján helyezést ért el Kispál Vince, Kispál Viola, Balog Noel Zsolt (Kecskemétről) és Labancz Kata.

A felső tagozatosok közül Nagy Grétának, Belusz Ágnes Kittinek és Szabó Alexandrának ítéltek díjat.

Az általános iskolai logó- és fotópályázaton Tóth Virginia, Járomi Zsuzska és Gondos Dominik ért el helyezést.
A középiskolai logópályázaton Jacobi Éden, Jacobi Dániel és Ignácz Réka műveit ítélte helyezésre méltónak a zsűri. Az óvodás és a középiskolás díjakat a következő napokban adja át a bizottság.