Kodály nyomádban

Kodály nyomádban

A Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ országos zenei játékot hirdetett Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 50. évfordulója alkalmából KODÁLY NYOMÁBAN címmel.
A háromfordulós vetélkedő októberben indult és több, mint ezer versenyző vett részt benne. Iskolánkat az öt főből álló Katalinka csapat képviselte.
Az első forduló feladatai Kodály életművéhez kapcsolódtak.  A zsűri döntése alapján a Jáger Alexa, Czigány Dániel, Rónay Csanád, Czigányné Turi Krisztina és Adonyi Gabriella alkotta csapat nyerte meg a fordulót .
A második fordulóban iskolánk közel 350 diákja és tanára énekelte az egyik  Kodály Zoltán által gyűjtött népdalt és annak átiratát.
Az utolsó fordulóra egy 2 perces koreográfia készült Kodály Zoltán Marosszéki táncok egy szabadon választott részletére, melyet Jáger Alexa, Rubos Panna, Csontos Letícia, Szórád Linett, Surman Mária, Gémesi Gabriella, Rónay Csanád, Czigány Dániel, Faragó Ádám és  Ország Kristóf 5.b osztályos tanulók adtak elő. A produkciót Adonyi Gabriella állította össze. A felvételt Berta István készítette.
A zsűri a hat legjobb előadás közé válogatta be a lajosmizseiek táncát. A közönség pedig ezt a koreográfiát ítélte a legjobbnak.
A zsűri tagjai: Mikulás Ferenc a Kecskemétfilm Kft. animációs stúdió ügyvezető igazgatója, Nemes László a Kodály Intézet igazgatója, Füzi László a Forrás folyóirat főszerkesztője és Ramháb Mária a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvár igazgatója voltak.
Az országos online zenei játék díjátadó gáláját Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnokban rendezték meg 2017. december 15.-én.
Az elismerő okleveleket és a díjakat Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere, az online vetélkedő fővédnöke és Bak Lajos a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ igazgatója adta át iskolánk diákjainak és felkészítőiknek.
                                                                                           Adonyi Gabriella
 
 
Képek