Országos Nyelvhasználó verseny

Szép siker – angol nyelvből

2018 őszén a Nyíregyházán működő TIT Jurányi Lajos Egyesülete, Országos „Nyelvhasználó” versenyt hirdetett 5 nyelvből B1 tudásszinttel rendelkező tanulók számára.
A versenyt azzal a céllal rendezték meg immáron 5. alkalommal, hogy a gyerekekben tudatosítsák azt, hogy az idegen nyelv nem csak megtanulandó ismeretek halmaza, hanem egy sajátos lehetőség a világ megismerésére.
A verseny az interneten keresztül zajlott több mint másfél hónapon keresztül. A verseny idei témája „A könyv” volt. Az első öt héten, hetente egyre nehezebb és hosszabb angol szövegeket kellett elolvasni a megadott témában, majd a szövegekhez kapcsolódó online tesztek kitöltése következett. A verseny egy színvonalasan elkészített prezentáció elkészítésével zárult.
Az előbb említett 6 forduló után szoros végeredmény alakult ki.
Ez egy igazán összetett verseny volt, hiszen a versenyzőktől alapos nyelvtudást, kitartást, önállóságot, kreativitást és biztos informatikai ismereteket követelt.
Nagyon örültünk, amikor a verseny kiírója arról tájékoztatott bennünket, hogy a 29 legjobb versenyző közül az 5. helyezést érte el Vas György Norbert, aki a nyolcadik évfolyam emelt angolos tanulója.

Plichta Ildikó intézményvezető személyesen adta át Gyurinak az elismerő oklevelet és az ajándékot.
Gratulálunk Gyurinak az angol nyelven elért kiváló teljesítményéért!
További tanulmányaihoz sok sikert kívánunk!
                                                                                           Drabantné Gyurgyik Györgyike
                                                                                                                  (felkészítő tanár)
Képek